Fluor Debilitats 10/03/2021

¿Ja has triat les ulleres per tornar a prendre el sol?

Aquestes són les principals tendències en òptica solar per a la temporada d'estiu

5 min

L'hivern i el semiconfinament en què vivim s'han donat la mà i han fet que veiem l'estiu que s'acosta com una època encara més daurada del que era habitual abans del coronavirus. A l'espera que la vacunació aconsegueixi que puguem tornar a conquerir els carrers, les muntanyes i les platges, més val que el tret de sortida ens agafi ben preparats. I per prendre el sol que tant enyorem de manera segura i sense perdre l'estil, la millor opció és tenir els ulls ben vestits amb algun model de les col·leccions que han presentat les marques per a la temporada estival. Després d'un any gairebé perdut en el terreny de la moda, les apostes han sigut valentes i fan goig, tant per veure-les posades com per portar-les un mateix. Una dosi d'esperança apta tant per als més clàssics com per als més extravagants.

Distinció atemporal

La firma catalana Etnia Barcelona ha llançat una col·lecció d'ulleres de sol d'inspiració 100% vintage que revisita models clàssics i indiscutibles de l'òptica. Hi ocupa un lloc especial el model Lagavi, disponible en molts de colors però que aposta en un per un to transparent però lleugerament fumat que, en combinació amb les varetes de to marronós, és pura distinció. A més, amb el seu vidre no gaire fosc és un tipus d'ulleres que es poden portar còmodament més enllà dels mesos centrals de l'estiu, fins quan el sol sigui menys intens.

Ulleres de sol Lagavi, de la col·lecció vintage d'Etnia Barcelona

Colors i mides contundents

La firma LiuJo ha llançat una petita col·lecció anomenada Monogram, dins el seu conjunt de llançaments generals per a la temporada vinent, en què destaca aquest model de color blau elèctric i vidres marrons. De forma quadrada, extragran i amb les lletres de la firma en daurat a la vareta, les ulleres estan fabricades en acetat de primera qualitat, cosa que fa que no pesin gaire i que aguantin bé el pas del temps. Per la seva originalitat i posicionament estètic, al marge d'estridències passatgeres, poden ser una aposta recurrent any a any. A la platja i al carrer.

LiuJo aposta per un acetat cridaner i un vidre enigmàtic

D'esports extrems

D'un temps ençà, l'estridència de molts models d'ulleres de sol pensades per als esports extrems està convencent els urbanites, que se les posen no per fer trekking sinó per anar a passejar el gos o menjar-se un gelat. Un dels models més aplaudits és aquest d'Oakley anomenat Flight Jacket. Aquestes ulleres unisex, que comercialitza Òptica Universitària, tenen un color de muntura groc i vidres en un degradé cromàtic que va del groc al lila. Una mescla que demana estiu a crits. L'efecte mirall de les lents no permet enlluernar-se i ajuda molt a enlluernar.

Ulleres de sol Oakley Flight Jacket

Clàssics immortals en versions innovadores

Una de les particularitats de la firma italiana Salvatore Ferragamo és com revisita els grans clàssics. En aquesta ocasió destaca com modela l'arc frontal d'aquestes ulleres d'estil aviador, a les quals dota de sofisticació extra amb vidres blaus d'efecte fumat. Per apujar l'aposta, col·loca al centre del pont el seu inconfusible Gancini, que és com anomenen a Ferragamo el logo de la firma. El daurat mat de les varetes fa que l'elegància de les ulleres sigui apta per a tota mena de contextos.

Ulleres de sol de Salvatore Ferragamo per a la primavera-estiu del 2021

Dos imprescindibles de la temporada

Al febrer va fer dos anys que Karl Lagerfeld ens va deixar orfes de les seves creacions. No obstant això, les persones que governen la seva firma actualment no han perdut l'esperit trencador i d'apostes trencadores. A l'última col·lecció, destaquen un model femení d'inspiració disco i uns vidres que ens ajudaran a veure el món d'una altra manera; i un model masculí tan robust com glamurós. Qualsevol dels dos ens deixarà en situació de prevalença, Karl Lagerfeld és sempre una jugada mestra i una aposta guanyadora.

Ulleres de la firma Karl Lagerfeld per a la primavera-estiu del 2021
Ulleres de sol de l'última col·lecció de Karl Lagerfeld, per a la primavera-estiu del 2021.

Sempre fresques

L'última col·lecció d'ulleres de sol de la firma de calçat i moda urbana Converse no decebrà els fans de la marca, un col·lectiu molt militant. La frescor habitual de la firma es converteix en ulleres a través de mescles de colors i de materials. En conjunt, són una proposta molt útil per a persones que tenen una vida molt activa i necessiten models resistents i informals, però no per això avorrits.

Ulleres de sol de la col·lecció de Converse per a la temporada de primavera-estiu del 2021

El retro indiscutible

La firma d'ulleres de sol Cottet ha enfocat la línia solar d'enguany cap a models amb una clara inspiració retro. De la gran varietat de models que han llançat, molts dels quals són unisex, destaquen en presència les opcions de color marró combinat amb transparent i les muntures d'efecte marbre. Aquest model en acetat verd de continuació i tocs marbre en groc i blanc es diu Renato i és un disseny que va crear Renato Cottet, l'encarregat d'obrir la centenària marca catalana a Madrid. És un model que, com el següent, anomenat Sergio –tots porten noms de membres de la família–, permet veure l'esquelet metàl·lic de la muntura. Dues siluetes que porten un gran segell propi incorporat i que singularitzen qui les porta.

Ulleres de sol Renato, de la firma Cottet
Ulleres de sol Sergio, de la firma Cottet

Extravagància 'boho-chic'

El gust per retorçar la senzillesa de Victoria Beckham troba el seu moment àlgid en aquest model d'ulleres de sol de la seva última col·lecció. Es tracta d'una versió completament creada per a fashion victims que reformula les ulleres rodones dels hippies dels seixanta. Aquella senzillesa es deforma aquí en pro d'una singularitat psicodèlica que sembla creada ad hoc per al festival de Coachella. El hippisme torna a aparèixer gràcies a la tonalitat iridescent del vidre. Qui pugui portar-les amb dignitat té l'estiu als seus peus.

Ulleres de sol de la col·lecció de Victoria Beckham per a la primavera-estiu 2021

Luxe pretèrit

Després d'una temporada amb tanta sobrecàrrega d'informalitat, amb abundància de xandalls i pijames, la mítica marca francesa Lanvin proposa models inspirats en un luxe femení de dècades passades. Models que automàticament milloraran qualsevol look còmode que es pugui vestir. Sobretot aquest de to vermell i vidre fosc, que serà útil també per a l'hivern vinent. La seva insígnia clàssica en daurat i la seva mida generosa faran que es faci la màgia automàticament només posar-se-les.

Model d'ulleres de sol de Lanvin per a la primavera-estiu del 2021
stats