Alerta facial!
Fluor Debilitats 31/07/2018

La maquilladora de Jane Fonda revela tres claus essencials per combatre l'envelliment (🗒✍)

L'experta en bellesa ha dotat l'octogenària d'una vitalitat que ja voldrien molts de trenta anys

Joan Callarissa
3 min
La proposició decent  de Jane Fonda  i Robert Redford

BarcelonaJane Fonda, que al desembre va fer 80 anys, va fer acte d'aparició als Emmy del 2017 amb una posada en escena que va deixar clar a tota la resta de la humanitat que si una persona vol, els vuitanta anys poden ser els nou vint. Anava vestida tota de fúcsia, cenyida i amb extensions. Era un 'look' 100% mil·lennial que la veterana artista va defensar com una lleona davant dels flaixos més despietats del món.

¿Però hauria tingut algun sentit aquell 'outfit' si tingués una pell feta malbé? Doncs no. Hauria sigut un enorme fracàs. Hauria sigut una senyora taxidermitzada més de les que corren per les festes de Hollywood. Però Fonda, que a banda de guapa és intel·ligent, no es va permetre aquest error perquè té la cara d'una dona de la seva edat però que es cuida des de fa anys i panys. Perquè la seva cara no és fruit només de la cirurgia i la medicina estètica, com molts inexperts assenyalen. És fruit de la cura que ella n'ha tingut des de fa temps. El bisturí no arregla una pell feta malbé, cremada o deshidratada, això ho expliquen tots els experts.

Jane Fonda als Emmy de l'any passat
Primer pla de Fonda als Emmy del 2017

I quina és la cura que segueix Fonda? Doncs a banda d'intentar ser feliç i defensar totes les causes que pot –principalment les feministes, tot i que dins d'aquest col·lectiu moltes dones la critiquen per això de cuidar-se tant...–, les normes de preservació que segueix l'artista les ha revelat recentment la seva maquilladora, Shawnelle Prestidge, a la revista 'W Magazine'. Un testimoni amb el qual cal ser justos i agraïts perquè comença sent sincera, a diferència de molts membres del seu gremi, que es presenten com a poderosos mags que tot ho poden. "La pedra angular d'un gran maquillatge és una gran pell!", ha dit.

Prestidge i Fonda han format un gran tàndem, i des que l'estrella és a les seves mans se li recorden grans posades en escena en molts esdeveniments. Tant es així que l'actriu s'ha convertit en un referent en el camp de la bellesa i en la gestió raonable de l'envelliment, evitant l'abús dels tractaments estètics però també sense fugir-ne.

[A la imatge, la maquilladora amb la seva filla]

Prestidge, que va fundar la seva pròpia línia cosmètica a petició de Fonda –que és imatge de L'Oréal, per cert...–, diu que per tenir una pell com la de la seva clienta més cèlebre –però no l'única: Sharon Stone, Zoe Saldana...– es poden seguir tres passos molt senzills. Tres passos que si tinguéssim una mica d'enteniment ens tatuaríem immediatament.

1. Començar per dins

Diu la maquilladora que per fer goig s'ha de començar de dins cap enfora. L'elixir que proposa beure's: un tònic de vinagre de poma orgànica, mel orgànica crua i aigua tèbia. Diu que aquesta combinació l'ajuda a evitar la inflamació del seu cos. "Això m'ha ajudat significativament amb les al·lèrgies, el sistema immunològic i la meva inflamació corporal, a més dels meus cabells, la pell i les ungles", explica l'experta.

2. Continuar per fora

Si es pot anar de dins cap enfora també es pot anar de fora cap endins. Això és el que recomana per tenir la pell hidratada al 100%. La seva recomanació és clau: sèrum orgànic. Un producte que molts altres també recomanen per hidratar la cara a la nit, abans de posar-se una crema hidratant 'ad hoc' per a la pell de cadascú. El sèrum hidrata més en profunditat que la crema.

3. Triar bé

Si seguim els seus passos però no els fem amb els productes adequats, estem perduts. Tot serà inútil. Ella recomana amb fervor utilitzar cosmètica orgànica, perquè creu en els efectes hol·lístics d'una bona elecció. "Crec que el que posem sobre els nostres cossos ho afecta tot, des dels òrgans fins al pes, l'estat d'ànim, l'estabilitat mental i l'esperit", explica Perstidge, que encara recorda com va descobrir la cosmètica natural. "La primera vegada que vaig conèixer els olis essencials va ser quan era a l'escola estudiant estètica i maquillatge quan era adolescent, i em vaig enamorar completament de l'olor que feien, de com em feien sentir i de les seves poderoses propietats curatives", conclou.

stats