Fluor  /  Debilitats 24/10/2019

Troben una perla de 8.000 anys d'antiguitat a Abu Dhabi

La troballa demostra que el comerç va existir en un període tan antic com el neolític

Fluor
1 min
La perla de 8.000 anys trobada als Emirats Àrabs

BarcelonaEls arqueòlegs han trobat una perla natural de 8.000 anys als Emirats Àrabs Units. Es tracta d'una peça del neolític que es creu que podria ser la més antiga mai trobada i que permet conèixer hàbits i costums d'aquella època. El departament de Cultura i Turisme d'Abu Dhabi ha informat que el descobriment de la perla es va produir al jaciment arqueològic de Marawah, al golf Pèrsic, i la joia ja ha estat batejada com la Perla d'Abu Dhabi.

La peça va ser trobada en estrats de carboni datats entre 5.800 i 5.600 anys abans de Crist i, segons els arqueòlegs citats en el comunicat governamental, aquest descobriment demostra que el comerç va existir en un període tan antic com el neolític. La troballa serà exposada al Louvre d'Abu Dhabi, a l'exposició 10.000 anys de luxe, que s'inaugurarà aviat, segons informa Efe.

Abans d'aquest descobriment ja s'havia trobat una perla també del període neolític al jaciment arqueològic d'Umm al-Quwain. Altres perles d'aquesta mateixa franja de temps han estat trobades en un cementiri pròxim a Jebel Buhais, a l'emirat de Sharjah. Les hipòtesis amb què treballen els experts apunten al fet que siguin perles "possiblement comercialitzades des de Mesopotàmia a canvi de ceràmiques extraordinàriament decorades i altres bens".

El de Marawah és el jaciment arqueològic més antic trobat a la Unió dels Emirats Àrabs Units, i va ser descobert el 1992 durant una expedició científica feta a l'illa. Al lloc hi ha nombroses estructures de pedra de l'època neolítica i hi han anat apareixent rastres i vestigis d'aquell temps.

stats