Fluor Debilitats 07/10/2019

Troben a Sibèria un diamant que a dins en porta un altre

És l'únic que s'ha trobat amb aquestes característiques en "la història de la mineria mundial"

Fluor
1 min
L'únic diamant en la història que en té un altre a dins

BarcelonaUna mina de Sibèria ha sigut el lloc on s'ha desenterrat una peça única de la joieria: un diamant que en té un altre a dins. Segons informa Efe, l'empresa estatal russa Alrosa, el màxim productor de diamants al món, ha sigut la que ha trobat aquesta singular gemma, l'única de la qual es té constància en tota la història.

Segons els experts que han estudiat el descobriment, es tracta del "primer diamant d'aquest tipus en la història de la mineria mundial de diamants", ha indicat en un comunicat el vicedirector per a innovacions de l'Institut Geològic per a la Investigació i el Desenvolupament d'Alrosa, Oleg Kovaltxuk. Els científics creuen que la pedra preciosa, trobada a la mina siberiana de Niurbà, a Iacútia, "pot tenir més de 800 milions d'anys", va explicar la companyia russa.

El diamant ha estat batejat amb el nom de Matrioxca per Alrosa, en al·lusió a les típiques nines russes adornades amb pintures populars que al seu interior guarden altres nines més petites. Malgrat la seva estructura complexa, només pesa 0,62 quirats, que equivalen a 0,124 grams. Té unes dimensions màximes de 4,8 mil·límetres x 4,9 mil·límetres x 2,8 mil·límetres. El diamant intern té una forma tubular i només mesura 1,9 mil·límetres x 2,1 mil·límetres x 0,6 mil·límetres.

La petita pedra es mou lliurement dins el diamant exterior, atès que s'ha creat un espai d'aire entre l'un i l'altre. "Es tracta realment d'una creació única de la natura, especialment perquè a la natura no li agrada el buit. Generalment alguns minerals són reemplaçats per d'altres sense formació de cavitats", explica Kovaltxuk a Efe.

stats