A cops de nostàlgia
Fluor 13/06/2018

Les Victoria ja no són les vambes barates que la teva mare et posava a l'estiu

La marca ha convertit en 'premium' les tradicionals vambes, que es van començar a fabricar el 1915

Joan Callarissa
2 min
Amb aquesta imatge han tornat al mercat les renovades Victoria

BarcelonaSegurament molts de vosaltres deveu haver portat vambes Victoria durant la vostra infància i, si heu estat joves en l'era del 'vintage', potser també durant la vostra joventut. Si és així, potser recordareu que la gràcia d'aquestes sabatilles estivals –posar-se això a l'hivern és de ser un digne hereu de Kilian Jornet– eren minimalisme pur i dur. Doncs bé, que sapigueu que això s'ha acabat.

Les típiques angleses Victoria en color bordeus

L'empresa propietària d'aquestes mítiques sabatilles esportives, conegudes com angleses, les ha convertit de cara aquest estiu en una versió millorada del que sempre havien sigut. Per al rellançament, ha canviat fins i tot la forma interior del calçat, que feia 60 anys que era la mateixa i que ara ha sigut substituïda per aconseguir una ergonomia millor. Entre altres incorporacions, expliquen a la marca que també han posat cordons més bons, un folre millor i, sobretot –perquè, a més, queda molt xulo– un tirador de pell al darrere per facilitar l'acció de calçar-se. A menys que sigueu dels que les porteu trepitjades pel taló: tota una tribu urbana.

El color carn, tant en auge els darrers anys, també ha arribat a les noves Victoria

La firma, que és de la Rioja, no ha sortit mai d'aquell territori per produir, ja que quan va viure un 'boom' de demanda va moure's del petit poblet on havia nascut fins a Logronyo. Actualment, la fàbrica més gran la tenen a Calahorra. La versió 'premium' costa uns 30 euros aproximadament. ¿Sabeu que es diuen Victoria perquè és el nom del primer amor del senyor que les va inventar, el 1915? Ja direu als comentaris si us agraden les noves versions. Jo em sento jove una altra vegada de pensar que me les puc tornar a posar.

stats