MERY LOOR
Barcelona

Un xef japonès es fa viral en convertir les fruites en art

Les formes geomètriques i florals que crea han captivat milers de persones a les xarxes

Alvocats tallats per Takehiro Kishimoto / TAKEHIRO KISHIMOTO Zoom

Un ganivet i una fruita (o verdura!) són suficients per guanyar-se una gran popularitat a les xarxes. És el que ha aconseguir el xef Takehiro Kishimoto, que ha demostrat una destresa particular per tallar aliments més pròpia d'un artista que d'un cuiner. El japonès, de 38 anys, ha sigut pioner en aquesta tècnica i confessa ser autodidacte en aquest particular art de dissenyar hortalisses que mig món ja admira a través d’Instagram.

L'alvocat convertit en un mussol Zoom

L'alvocat convertit en un mussol / TAKEHIRO KISHIMOTO

Pomes, pinyes o alvocats han estat objecte de transformació i han passat de ser una fruita igual que totes a esdevenir úniques, tal com explica la cadena de televisió xinesa CGTN, que s'ha fet ressò de les creacions d'aquest xef.

Un disseny fet en el tronc de brócoli Zoom

Un disseny fet en el tronc de brócoli

L’art de tallar aliments és una pràctica comuna al Japó i, de fet, Kishimoto es va inspirar en aquest art en els seus inicis. Per als més curiosos, aquesta vella tradició prové en realitat de Tailàndia, quan els xefs reials havien de satisfer no només els paladars de la família reial sinó també la seva vista.

La Carabassa en un altre dels seus dissenys Zoom

La Carabassa en un altre dels seus dissenys

El xef japonès pot tardar entre 30 minuts i 3 hores a tallar i donar a les fruites i verdures formes geomètriques, florals o fins i tot algunes basades en el típic manga. Fa només dos anys que Kishimoto publica els seus treballs a les xarxes socials, però des d'aleshores que són virals. La seva delicadesa i originalitat en cadascun dels aliments en són les culpables.

Diferents models de talls i formes