Fluor 18/02/2020

Dos dissenyadors catalans creen una escenografia versallesca per a una desfilada a Nova York

Sergi Sauras i Mery Garriga col·laboren amb el modista Christopher John Rogers

Antoni Ribas
2 min
Sergi Sauras i Mery Garrigas van crear una escenografia versallesca i alhora contemporània per a la desfilada de Christopher John Rogers  dins la Setmana de la Moda de Nova York

BarcelonaEl modista Christopher John Rogers és conegut perquè va ser seleccionat com un dels creatius més influents en la llista 'Forbes 30 under 30' i per haver vestit celebritats com Michelle Obama i Rihanna. I ara, a Catalunya, perquè va encarregar a l'estudi format per Sergi Sauras i Mery Garriga l'escenografia de la seva última desfilada a la Setmana de la Moda de Nova York. A més, Sauras i Garriga van confiar en una marca i un dissenyador catalans i van fer sevir la làmpara Cirio, d'Antoni Arola, produïda per Santa & Cole. "Ha sigut una oportunitat preciosa. El Christopher té una força creativa enorme i des del primer moment vam voler que estigués involucrat en el procés de disseny. Això ens ha permès desenvolupar una narrativa que reflecteix al 100% els valors que són importants per a ell", afirmen Sergi Sauras i Mery Garriga.

Detall de l'escenografia de Sauras i Garriga per a la desfilada de C. J. Rogers

La proposta de Rogers s’esperava amb expectació perquè va ser l'últim guanyador del premi CFDA/Vogue Fashion Fund. L'encàrrec que van rebre Sauras i Garriga va ser el d'un espai amb un punt teatral i arquitectònic, mentre que els dissenys de Rogers es caracteritzen per fusionar conceptes aparentment contradictoris com el glamur i el pragmatisme. Així, les dones que imagina aquest dissenyador són elegants i alhora atrevides. "Vam voler treballar amb el Sergi i la Mery per la qualitat poètica dels seus projectes, per la manera amb què donen profunditat i significat a un espai a través d’un concepte, sempre mantenint una atmosfera visualment minimalista, elegant i refinada", diu la directora de marca de Rogers, Christina Ripley. Sergi Sauras és arquitecte i Mery Garriga és interiorista i dissenyadora gràfica.

L'origen de l'escenografia de Sauras i Garriga es remunta a les primeres desfilades de moda de la dècada de 1910 als salons privats de l'alta societat parisenca, on les models caminaven envoltades de cortinatges a la llum de canelobres. "La nostra proposta és una interpretació contemporània d'aquests espais clàssics on es va crear la idea de moda com l'entenem avui dia", expliquen els dissenyadors.

stats