Fluor 27/11/2018

Hockney, García-Alix i l''arte povera', els plats forts del Dart Festival

El festival de documentals d'art contemporani arrencarà demà i presentarà 10 pel·lícules fins diumenge als Cinemes Girona

Fluor
2 min
David Hockney

BarcelonaL'art contemporani també s'apodera de les pantalles: aquest dijous arrencarà als Cinemes Girona la segona edició del Dart Festival, dedicat als documentals sobre artistes. Entre els plats forts hi ha pel·lícules sobre David Hockney, Yayoy Kusama i l'art pobre.

Aquesta és l'agenda del segon Dart Festival:

Dijous 29 de novembre

'El espíritu de la pintura': estrena en sales del documental d'Isabel Coixet sobre l'artista xinès Cai Guo-Qiang arran de la seva col·laboració amb el Museu del Prado.

Imatges del documental 'El espíritu de la pintura'

Divendres 30 de novembre

Es podran veure dos documentals sobre Marisa Merz i Michelangelo Pistoletto, dins una programa especial per celebrar el 50è aniversari de l''arte povera'.

'Alberto García-Alix. La línea de sombra': un documental realitzat pel col·laborador del fotògraf Nicolás Combrarro. Nicolàs Combarro i Miguel Ángel Delgado faran una 'master class' a la fundació Foto Colectania.

Dissabte 1 de desembre

'La vida secreta de Portlligat. La casa de Salvador Dalí': un nou documental sobre l'artista empordanès amb la seva casa Portlligat com a fil conductor.

'On the edge of glory: the life ans works of Pino Pascali': el tercer documental del programa especial del 50è aniversari de l''arte povera'.

'Kusama-Infinity': Heather Lenz defuig les convencions del 'biopic' per revisar la vida i l'obra de Yayoi Kusama, la dona artista viva més cotitzada. Als 88 anys Kusama viu en un psiquiàtric i segueix en actiu.

Yayoi Kusama

Diumenge 2 de desembre:

'David Hockney-Time reclaimed': coincidint amb dues grans mostres de l'artista a la Tate Modern i el Centre Pompidou, Michael Trabitzsch porta al cinema l'imaginari de l'artista britànic més famós.

'Love, Cecil': Immordino Vreeland s'endinsa en la vida i la trajectòria del fotògraf, escriptor i pintor Cecil Beaton.

'Megalodemocrat': estrena europea del documental sobre l'artista mexicà Rafael Lozano-Hemmer, conegut per l'ús que fa de les noves tecnologies.

stats