Una ruta per 6 pastisseries imprescindibles de Barcelona
Proposem un viatge per establiments emblemàtics com el Mauri i innovadors com la Barcelona
BarcelonaPerquè un bon croissant o un bon pastís sempre són deliciosos i ara, com que ens el podem endur a casa, ajuden a passar millor les restriccions imposades per la pandèmia. Us seleccionem 6 establiments de Barcelona on trobareu els dolços més deliciosos per gaudir a casa.
(Princesa, 22)
Amb prou feines han tornat a obrir després d'una reforma molt respectuosa amb l'establiment històric i han hagut de gestionar les cues de clients que es volen emportar a casa el millor croissant de mantega de tot l'Estat d'enguany. La Brunells va obrir les portes el 1852 i s'ha mantingut sempre a la mateixa cantonada del carrer Princesa. També fan diferents farcits salats i dolços: nata, nata i caramel, crema, crema de cafè i pernil ibèric. No et descuidis de tastar la coca de forner dolça amb llonganissa, una delícia que et serviran tèbia.
(Calàbria, 137 /
Riera Alta, 19)
Algunes de les millors pastisseries de Barcelona són com el bon vi, han forjat la seva excel·lència al llarg de moltes dècades. Al capdavant de la Pastisseria Lis hi ha els germans Pere i Alícia Camps. Són imperdibles els xuixos, la brioixeria i el pastís Tatin. Per les diades, no fallaràs si els compres el tortell de Reis i les coques de Sant Joan. Per la Mercè és un dels únics locals on trobaràs el pastís Barcelona, que va sorgir com un emblema gastronòmic dels Jocs del 1992.
(Rambla de Catalunya, 58 /
Carrer de Sants, 74)
El pastís de poma, els individuals de Lemon Pie, els pastissos de dos gustos, com la Sara, on pots combinar una meitat de Sara d'ametlla i l'altra de xocolata, són algunes de les especialitats d'aquesta casa. Un altra proposta deliciosa és el pastís de crema cremada farcit de nata i trufa. Haurien de recuperar sens falta el seu croissant farcit de crema de xocolata, una delícia que alegrava el dia. I no t'oblidis de tastar els bombons de músic i els encenalls de xocolata. El responsable és un altre dels pastissers més coneguts de la ciutat, Miquel Vives.
(Aragó, 228)
Josep Maria Rodríguez Guerola va guanyar la Copa del Món de Pastisseria el 2011 i el Primer Premi Innovació 2019. Al seu establiment hi trobaràs el pastís amb què es va emportar el premi mundial, la Rosa dels Vents, i altres delícies com l'individual la Cirera. A l'hora d'esmorzar, pots triar entre el seu croissant de xocolata, la trena d'albercoc, el croissant farcit de crema catalana, el full de poma caramel·litzat i els snecken. Si t'agraden les mousse amb mil textures aquest és el teu lloc. Recorda que per Pasqua fan tarifa plana en tota una gran varietat de mones.
(Viladomat, 140 bis)
Eric Ortuño va emprendre el 2019 una nova aventura professional després de ser el cap de pastisseria de Hofmann. Amb la seva sòcia Ximena Pastor ha creat alguns dels millors croissants farcits que es poden trobar a Barcelona, com el de mascarpone, gerds o cacau. No deixis de tastar el cruixent i caramel·litzat kouign-amann. Tambéa l'hora d'esmorzar no fallen els rolls salats de pastrami, pernil dolç i formatge brie, així com els entrepans Cèsar. Mai Barcelona havia tingut uns pastissos individuals elaborats i decorats amb tanta cura i detall. L'Atelier també és una reconeguda escola de pastisseria.
(Provença, 241)
Fa 90 anys que és un dels establiments més emblemàtics de la ciutat, sota l'auspici de la deessa de l'Abundància, Demèter, que decora el sostre. És un dels grans exponents de la pastisseria més tradicional. Hi trobaràs tots els clàssics: des de la Sacher i Selva Negra fins als milfulls de crema i els tortells. També són excel·lents la brioixeria i tota la gamma d'entrepans de pa de motlle, encapçalada pels rodons de truita de patates i el de llom arrebossat, així com el nus trenat de brioix de foie-gras.
Continuarà...