Oasi al Gòtic (per ara..)
Fluor 18/06/2018

Si t'agraden les tapes i la catedral, aquesta és la teva terrassa

El nou H10 Madison, amb preus molt raonables, té vistes privilegiades de la catedral de Barcelona

Joan Callarissa
3 min
Vistes de la Catedral de Barcelona des de l'hotel H10 Madison

BarcelonaMoltes vegades associem els hotels a preus encara més cars que els que trobem als bars que conquereixen cada cop més racons de Barcelona. No obstant, tot i que aquesta creença està en part fonamentada, no és sempre encertada. Un cas que trenca aquesta norma és la terrassa Gòtic, ubicada a la vuitena planta del nou Hotel Madison, que la cadena catalana H10 va inaugurar al febrer a tocar de Via Laietana.

En aquesta terrassa, amb unes vistes privilegiades de la catedral de Barcelona –i també de Montjuïc, la Sagrada Família, el campanar de l'església del Pi i, fins i tot, el Palau de Justícia de Barcelona, que té molt valor arquitectònic tot i que es veu eclipsat per moltes altres construccions de la ciutat– s'hi pot degustar una selecció variada de tapes de base mediterrània per aproximadament uns 25 euros, amb beguda inclosa, que poden resultar una bona solució si algun dia voltem pel centre i volem fugir una estona de l'estrès que hi ha a peu de carrer.

La piscina del H10 Madison

Com que és al carrer Joaquim Pou número 2, el soroll de Via Laietana queda molt apaivagat. Això i la seva orientació nord-sud, amb el corrent d'aire que propicia, fa que s'hi pugui passar una estona relaxada i prou refrescant els dies de calor. Una visita apta per tornar al Portal de l'Àngel a fer unes compres o a visitar qualsevol de les moltes coses meravelloses de Ciutat Vella amb les piles recarregades.

El restaurant de l'hotel H10 Madison

Tot i que vaig ser-hi de dia, no descarto que les vistes nocturnes de la catedral il·luminada siguin molt atractives també. Tenen una carta de còctels bastant extensa que pot resultar inspiradora per a totes les butxaques, ja que els combinats surten per aproximadament uns 10 euros la unitat. O sigui, que una visita nocturna acabarà caient.

Vichyssoise amb encenalls de pernil ibèric

Tant si hi aneu de nit com de dia, la carta és la mateixa, les propostes són bastant de consens i poden agradar tant a persones d'aquí com de fora. De les tapes que vaig provar em van semblar especialment rellevants els farcells de gambes i la vichyssoise amb encenalls de pernil ibèric. El 'lemon pie' per postres i les croquetes de ceps també eren propostes llamineres.

Farcells de gamba

L'interiorisme de l'hotel el signa Lázaro Rosa-Violán, que ha respectat molts elements de les tres finques que ocupaven aquell espai abans de la reforma. Com que l'hotel encara no és gaire conegut perquè van obrir al febrer, aquest serà el millor estiu per anar a la seva terrassa. Afanyeu-vos abans que hi arribi tothom! Si fa molta calor, us ho dic perquè no us frustreu, no podreu fer servir la piscina, que és només per a les persones que s'allotgen a l'hotel...

'Lemon pie' amb maduixots

A la planta de baix hi tenen un restaurant que és un dels espais que ha quedat més xulo de tot l'hotel. Tot i això, a l'estiu només està disponible la terrassa, que obre de 12 del migdia a 12 de la nit. El restaurant, com la terrassa, expliquen des de l'establiment que només tindrà tapes com a proposta gastronòmica. Tot i això no descarten anar ampliant la varietat de la proposta de cara al futur...

stats