PER A GRANS I PETITS
Fluor Micromonstres 30/08/2018

Si odieu els xiquiparcs, aneu al Cau

Aquest espai de joc lliure al mig de l'Eixample agrada als petits però als grans també

2 min
Una imatge de l'interior del Cau

Sé que és difícil acceptar, però la tardor és a tocar. Tornaran les tardes fredes, el fred i la pluja i el "Què fem avui amb els nens?" Doncs no patiu. Per quan les tardes lluminoses d’estiu ja siguin només un record, tinc una proposta que us agradarà –a vosaltres i a ells– i és al cor de l’Eixample de Barcelona. Us estiu parlant del Cau, un racó especial, amb aire escandinau, una cafeteria i jocs i tallers per als més petits.

Un dels jocs que podeu trobar al Cau

"Vaig tenir tres fills i em vaig tornar boig per ells". Ho diu el Loren, propietari del Cau, quan explica els inicis d’aquest projecte. "M’agrada molt jugar amb ells i sempre buscava llocs per fer-ho, més enllà dels xiquiparcs i les ludoteques, però no trobava res. Així que al final vaig decidir crear jo mateix l’espai que imaginava".

L'interior del tobogan

L’espai és al carrer Villarroel, al cor d’aquest barri tan complicat per a les famílies amb nens. Els amants dels xiquiparcs absteniu-vos d’entrar-hi perquè aquest local n’és l'antítesi. Aquí totes les joguines són de fusta, hi ha música suau i l’estrella del local és una espècie de tobogan gegant de fusta que recorre tot el local per on els nens i nenes (i molts pares i mares) s’enfilen, llisquen i s’amaguen durant hores. La gràcia de l’espai és que és agradable per a grans i petits, a diferència d’altres locals pensats per a nens que acaben convertint-se en un suplici per als seus pares.

Al Cau també s'hi fan tallers

"Aquí els grans també hi estan a gust –diu el Loren–, i molts acaben més motivats que els petits amb les joguines", reconeix rient. La filosofia del Cau és clara: "Aquest és un espai de joc lliure per a nens i nenes de totes les edats", però a banda també ofereixen propostes per incitar al joc espontani dels nens. "Fem tallers sensorials en què jugar i compartir és l’essència del projecte", explica el propietari, i, a més, cada dos diumenges també fan teatre per als més petits, una opció que els pares i mares agraeixen molt perquè encara costa trobar oferta per als nens i nenes de la franja 0-3 anys. El Loren reconeix que viure a l’Eixample amb tres criatures és difícil. "Es troba a faltar espais verds, llocs per córrer, per poder gaudir amb nens més grans... i per això hem creat el Cau" amb la voluntat que grans i petits s’ho puguin passar bé.

El Cau és al carrer Villarroel, 237, de Barcelona.

stats