Christian Lacroix i Desigual celebren deu anys de col·laboracions

Per celebrar-ho llancen una nova línia inspirada en la natura i la Mediterrània

1 min
Tres models de la col·lecció del desè aniversari de la col·laboració de Desigual i Christian Lacroix

BarcelonaDesigual i el modista Christian Lacroix acaben de complir deu anys de col·laboracions conjuntes que reuneixen la particular estètica de la firma catalana i l’amor pels referents mediterranis del francès com a ingredients principals. Per celebrar l’efemèride, han dissenyat una nova línia orientada a aquesta primavera-estiu. En la línia, que s’inspira en la naturalesa i l’estil de vida mediterranis, hi predomina el color morat en totes les seves tonalitats, des de tons lavanda lilosos fins als violeta blavosos.

A més a més, les peces d’aquesta col·lecció femenina inclouen colors i detalls que recorden l’Arles natal del creador. Entre els materials escollits destaca com a teixit estrella el tul, “delicat” i que fa “una oda a la Provença”. A banda del tul, la firma també fa servir en aquesta col·lecció cotons de Better Cotton Initiative i altres teixits ecofriendly. En la col·lecció, anomenada Desigual x Monsieur Christian Lacroix forever: 10 years together, s’hi poden trobar diversos dues peces, vestits curts de volants, pitxis ajustats o majestuosos quimonos en format jaqueta o vestit.

Lacroix, que en aquesta col·lecció celebra “l’espontaneïtat, els estampats, els colors femenins, la natura ornamental, l’art i la passió de dissenyar”, va debutar en l’alta costura el 1987. Havia treballat abans per a firmes com Hermès o Jean Patou. En la primera divisió de la moda, va estrenar-se de la mà del grup LVMH, amb qui va treballar fins que aquest va vendre la firma l’any 2005 al grup Falic. El 2009 va abandonar la moda durant un temps, però s’hi va reincorporar de la mà de Desigual el 2011. Moltes firmes hi han col·laborat des de llavors. Per exemple, Schiaparelli o Dries Van Noten. 

stats