Fluor Debilitats 25/06/2019

Set marques de vambes que no es coneixen prou (per a desgràcia de tots)

Algunes són veganes, d'altres ecosostenibles, totes es creen aquí i moltes també s'hi produeixen

Joan Callarissa
3 min
7 marques de vambes que no es coneixen prou (per a desgràcia de tots)

BarcelonaEl dia que Carolina de Mònaco es va presentar al Ball de la Rosa de Mònaco amb vambes ens va donar permís a tots plegats per anar amb un calçat així on ens vingui de gust. Una benedicció que mai li agrairem prou a la filla de Grace Kelly i que suposa el gest més gran que un 'royal' ha tingut mai amb el poble. Des d'aquella data, a l'abril en va fer cinc anys, la gent ha començat a posar-se vambes per anar a tot arreu, cosa que seria encara millor si aquestes fossin escollides amb una mica més d'atenció.

Quin és el problema de l'eclosió de les vambes? Que la gent es compra les que tota la vida ha vist a la tele, a les revistes o a Instagram i oblida que hi ha una infinitat de firmes que produeixen amb més ètica que les grans multinacionals: perquè contaminen molt menys, perquè paguen els impostos aquí, perquè es dissenyen aquí, perquè es produeixen aquí o perquè s'estalvien la contaminació del transport. A més, moltes d'aquestes firmes tenen una especial consciència ecològica amb la selecció de materials reciclats i tenen un especial respecte per als animals, ja que algunes són –parcialment o del tot– veganes. Ah, i el mite que són més cares que les grans firmes comercials és això: un mite! Aquestes són algunes de les firmes més destacades:

Sense Mesura

Amb l''slow design' i l'economia circular com a bases del seu projecte, aquesta empresa alacantina de nom català fabrica amb sensibilitat i sostenibilitat unes vambes que no per això deixen de ser atractives ni originals. Tanta és la seva conscienciació ecològica que afecta els seus dissenys, que tenen línies més aviat atemporals per tal que siguin més duradors estèticament i no afavoreixin el consumisme, cosa que fan moltes firmes quan treuen vuit col·leccions a l'any.

Model de fibra de la firma Sense Mesura

Del seu mètode de producció respectuós mediambientalment en destaquen diversos processos. El primer, que es fabriquen a Elx i no a l'Àsia, amb tot l'impacte ecològic –sobretot amb el transport– i social que això implica. El segon, que utilitzen un

Model de fibra de la firma Sense Mesura

Beatriz Furest

Arquitectura catalana, pell italiana i molt de 'know how' és el que té la marca de Beatriz i Carlota Furest, nebodes de la casa de moda barcelonina que tan conegut ha fet aquest cognom. Molt basada en l'estil de carrer, la firma ha aconseguit que les seves vambes siguin les que millor barregen l'elegància necessària per portar-ne a tot arreu i la comoditat que tant reclama el consumidor avui dia.

La firma només fa servir pell provinent de boví o oví de la indústria alimentària i, a més, la tenyeix amb un procés natural que resulta menys contaminant. El procés de fabricació té lloc a Barcelona de manera completament artesanal. Tot i que també fan sabates, les seves vambes han aconseguit un gran èxit. Tant que en l'última col·lecció no van arribar ni a les rebaixes. Fan altres accessoris amb pell, però, com les vambes, només són per a dona.

Vambes de la nova col·lecció de Beatriz Furest

Glent Shoes

Un dels models 'ready to wear' de Glent Shoes

The Rice Co

Model Alpina Grey de The Rice Co
Model M83 Copa Mustard de The Rice Co

Vacant Shoes

normcore

direcció creativa de Vacant Shoes

Model Mercury de Vacant shoes

Duuo Barcelona

Un dels models de la col·lecció infantil de Duuo
Un dels models de la línia Radio de Duuo Barcelona

Flamingo's Life

Un model de Flamingo's Life
Un dels models de Flamingo's Life
stats