FLUOR
Barcelona

Licor de crema d'arròs 'on the rocks'

Segadors del Delta celebra els deu anys de vida llançant 1860, el seu quart licor d'arròs

Segadors del Delta llança 1860, un licor de crema d'arròs per prendre 'on the rocks' / FLUOR Zoom

Segadors del Delta fa enguany deu anys i ho aprofita per llançar un nou licor d'arròs, aquest pensat per fer-ne còctels encara que també es pot consumir sol. Es tracta del nou licor 'premium' de crema d'arròs 1860, que per ara només estarà destinat al sector de l'hostaleria i la restauració però que més endavant tenen pensat treure al gran consum, com els altres tres licors de la firma ebrenca.

De color blanc com l'arròs, és un licor brillant, dens i untuós a la copa. A més, té una gran potència aromàtica, en la qual destaca l'aroma de taronja però també notes de canyella i d'altres cítrics, amb un toc original que li confereix l'alcohol provinent de l'arròs. A la copa incrementa la seva complexitat a mesura que es va agitant.

En boca té una entrada suau i dolça, amb molt volum. Tal com expliquen els seus productors, "sense ser espès, és saborós, ple, ben estructurat i rodó. Els sabors cítrics, especialment la taronja, el fan llarg i persistent i el final de boca és suau i agradable". Amb aquestes característiques, recomanen prendre'l de diverses maneres: "Sol, ben fred i 'on the rocks' i servit en un got o copa de boca ampla per no concentrar massa les aromes". A mitja tarda proposen consumir-lo "acompanyat de fruits secs o d'algun dolç com ametlles garapinyades o catànies".

Segadors del Delta va ser creat el 2009 per la Cooperativa d'Arrossaires del Delta amb l'objectiu de ser la marca de proximitat del Delta de l'Ebre. Tot i que la intenció primera era comercialitzar principalment arròs, el seu primer licor, com expliquen des de la companyia, va superar totes les expectatives i va fer que les vendes creixessin exponencialment. Es va convertir en el producte estrella, per davant dels arrossos. Actualment disposa de 4 varietats d'arròs i 3 varietats de licor, que amb el 1860 ja són quatre. Aquest licor de crema d'arròs anomenat 1860 és un homenatge a l'any en què es va sembrar la primera llavor al Delta de l'Ebre.

Segadors del Delta llança 1860, un licor de crema d'arròs per prendre 'on the rocks' Zoom

Segadors del Delta llança 1860, un licor de crema d'arròs per prendre 'on the rocks' / FLUOR