Fluor MenjarseElMón 13/05/2021

Xalar, un restaurant de "cuina divertida" a la platja de Castelldefels

El projecte està liderat pel xef 'estrellat' Fran López

2 min
Fran López al gronxador del restaurant Xalar de Castelldefels

BarcelonaDurant el dur període de restriccions que ha patit l'hostaleria, el xef Fran López no s'ha estat de braços plegats i ha aprofitat per crear el seu darrer projecte, el restaurant Xalar. Aquesta proposta, tal com explica el cuiner del Baix Ebre, posa en un entorn privilegiat de la platja de Castelldefels "una cuina divertida i autèntica" basada en el producte de temporada i en el saber fer del cuiner, que té actualment dues estrelles Michelin, una pel seu restaurant de Barcelona, el Xerta, i l'altra pel de l'Hotel Villa Retiro, ubicat al municipi de Xerta, al Baix Ebre.

Milfulls de brandada de bacallà

"La nostra fórmula és començar amb dos o tres entrants, servits per cambrers amb el màxim rigor sanitari i que arriben a la taula per sorprendre; seguim amb dos segons plats, de carn o peix, o bé un arròs a triar entre quatre opcions diferents, amb l'acabat en forn de llenya, i a la fi proposem postres singulars, com el rock & roll dels croissants, la nostra particular versió de la pinya colada o una selecció de formatges afinats", explica López, que situa els arrossos a la llauna, el peix fresc salvatge i els productes locals entre els plats de més protagonisme a la carta.

Les vistes del restaurant Xalar

Entre les elaboracions més destacades hi ha la parpatana –una part de la tonyina propera al cap, molt gustosa– de tonyina vermella confitada amb fonoll i poma, els canelons d'escamarlans i bolets, el milfulls de brandada de bacallà amb raïm, el bany d'espatlla de xai amb salsa de iogurt i l'ou a 64 graus amb calamar saltejat, albergínia escalivada i emulsió de tinta i llima. La carta de vins aspira a ser la més completa de la zona i compta amb més de 200 referències, entre les quals predominen elaboradors nacionals, seleccionats entre un un ampli espectre de preus. En conjunt, la proposta de López surt per uns 40 euros amb les begudes a banda.

Orada a l'andalusa del Xalar

La vaixella del restaurant Xalar ha estat dissenyada en exclusiva per José Piñero i l'establiment té vistes a la mar des de la seva privilegiada ubicació al jardí de l'Hotel Donna. Amb tres ambients, disposa d'un espai per menjar a la mateixa sorra, amb una terrassa principal ombrejada, un menjador interior amb parets de vidre i una sala, la Laia, que és un espai privatitzable amb revestiment flexible, de manera que es pot gaudir de manera versàtil i totalment integrada en l'entorn.

stats