Fluor MenjarseElMón 02/12/2019

Casa de Tapas Cañota presenta la seva tapa solidària

Es tracta d'una samfaina a la biscaïna amb bacallà ideada per l'estrellat xef Diego Guerrero

Fluor
2 min
Samfaina a la biscaïna de Diego Guerrero

BarcelonaEl restaurant Casa de Tapas Cañota –Lleida núm. 7, a Barcelona– ha rebut la visita del xef Diego Guerrero perquè el basc hi presentés la seva tapa solidària per a l'ocasió, que estarà a la carta del local durant dos mesos. Tot el que es reculli de la seva venda anirà en benefici dels projectes de la fundació del Dr. Iván Mañero a Guinea Bissau.

Amb dues estrelles Michelin al seu restaurant DSTAgE i amb el seu segon projecte a Madrid DSPEAKEASY, Guerrero ha escollit per a l'ocasió una samfaina a la biscaïna amb bacallà. "Volia portar un plat del nou DSPEAKEASY capaç d'adaptar-se al format tapa, amb un aire més informal, a més de convertir-lo en un homenatge al cap de cuina del Cañota, l'Aitor, que és de Basauri", explica el xef. Guerrero presenta la tapa com la versió gormanda de la tradicional samfaina, amb diferents textures i la cremositat de l'ou. El plat estarà a la Cañota des del mes de desembre i durant dos mesos a un preu de 10,50 euros.

Digo Guerrero, a la dreta, amb Aaitor Gómez

El multiestrellat Guerrero es converteix en el dotzè xef que forma part de la iniciativa semestral de Casa de Tapas Cañota, que ha comptat amb la col·laboració de xefs de reconegut prestigi nacional i internacional, com Paco Morales, Nacho Manzano, Dani García, Paco Roncero, Juan Mari Arzak, Quique Dacosta, Karlos Arguiñano i Ricard Camarena, entre d'altres. Amb aquesta nova incorporació, els germans Iglesias, propietaris de l'establiment, acosten al públic local creacions emparades per 23 estrelles Michelin i 36 sols Repsol.

La Casa de Tapas Cañota acaba de renovar la carta, a la qual ha afegit plats seductors amb inspiracions provinents d'aquí i d'allà. El tàrtar de salmó d'Alaska; les gambetes fregides amb ous de pagès; calamars amb la tinta farcits amb peus de porc; el preñadito de botifarra; la truita de patates i ceba amb zorza de Lugo i cremós d'all i oli; el pop a l'estil xinès amb salsa agredolça, i les costelles de porc Duroc glacejades són alguns dels elegits. El toc dolç el posen el flam cremós de vainilla i el pastís Tatin de poma.

'Preñadito' de butifarra
stats