Miracle!
Fluor 21/07/2018

馃巼 Croquetes de confian莽a (en ple centre) 馃巻

M煤sica en directe, ambient juvenil i una cocteleria vibrant s贸n els altres arguments del Pulitzer

Joan Callarissa
3 min
Les croquetes del Pulitzer

BarcelonaA mesura que t'acostes al centre de Barcelona la confian莽a que pots tenir en un plat de croquetes que et puguin servir per all脿 decau al mateix ritme que ho fa la confian莽a en la esp猫cie humana a mesura que descobreixes Donald Trump. Per貌, ves per on, he aconseguit trobar l'excepci贸: la terrassa de l'Hotel Pulitzer.

En aquest espai a tocar de la pla莽a de Catalunya 鈥揷arrer de Bergara, 8鈥 resulta que el menjar 茅s molt bo. Per uns preus correctes per ser tan c猫ntric, aquesta acollidora terrassa t茅 una carta molt breu per貌 suficient. Ofereix plats molt b脿sics de la nostra cuina i algunes picades d'ullet internacionals que estan molt dignament portades a terme. Les croquetes que hi vaig provar, per exemple, deien que eren de pollastre i t貌fona i va resultar que s铆 que ho eren! No eren boles de beixamel amb una mica de gust d'au, com sol passar. A m茅s, eren prou grosses i tenien un arrebossat cruixent. N'anaven quatre i valien vuit euros. Jutgeu vosaltres mateixos qu猫 us sembla a partir d'altres coses que h脿giu tastat/pagat per all脿 a prop.

Les braves de moniato amb parmes脿 i salsa t脿rtara

Entre els altres plats que vaig tastar hi ha l''entra帽a' gallega a la brasa amb chimichurri. Realment estava al punt 貌ptim tant de cocci贸 com de temperatura. Un gran encert, sens dubte. Igual que les braves de moniato que ens va treure la Martha, l'encarregada de l'espai, que ens va explicar que, lluny del que podria semblar, tenen molta clientela local perqu猫 quan fan m煤sica en directe hi ha molts grups catalans que hi van a tocar i que, gr脿cies a aix貌, molta gent els ha descobert i repeteix.

Entra帽a gallega amb chimichurri, a la terrassa del Pulitzer

Tamb茅 vam provar el wrap de verdures amb hummus. Era francament bo. Es notava que els verdures eren fresques i l'hummus no era massilla d'aquesta que abunda tant si no vas a llocs especialitzats en cuina 脿rab. Per a les postres vam demanar pinya a la brasa 鈥搇a brasa 茅s l'especialitat del local鈥, que era molt gustosa i no era dura i poc dol莽a com en tants altres llocs. A banda de la pinya, vam demanar past铆s de pastanaga. La porci贸 era modesta i no em va fer la sensaci贸 que fos fet per ells. Tot i aix铆, era bo.

En el tema cocteleria hi trobareu de tot i per a tots els gustos. 脡s una terrassa amb molts cambrers formats com a 'bartenders' 鈥搉o sempre passa...鈥 i tots aporten el seu granet de sorra a la carta alcoh貌lica. De fet, segons ens van explicar la carta 茅s molt vol脿til pel que fa a la cocteleria. Tots els treballadors hi posen el seu c貌ctel i el substitueixen potser al cap d'una setmana si la gent no el vol o si se'ls ha ocorregut alguna cosa millor. El mateix passa amb els vins i cerveses, que van canviant molt seguint els dict脿mens del p煤blic. Democr脿cia alcoh貌lica, en resum.

Els c貌ctels  de la vetllada

L'espai 茅s petit i est脿 dividit en diversos espais, tots amb abundant vegetaci贸. Li han tret molt de partit. El p煤blic 茅s jove i una part 茅s guiri, cosa que a mi particularment m'agrada quan no hi ha una desproporci贸. A m茅s, eren turistes civilitzats. No anaven en 'flip-flops' ni estaven a punt de fer 'balconing'. Benvinguts siguin.

La terrassa est脿 oberta tot l'any. A l'hivern nom茅s al migdia. A l'estiu nom茅s als vespres. Tanquen a les dotze de la nit i els dimecres 茅s quan fan actuacions en directe. Jo vaig anar-hi un dijous i, com passa tamb茅 els divendres, hi havia sessi贸 de DJ. Aqu铆 teniu la programaci贸 per a aquest estiu.

IMG_2547

Una nota: si us agrada anar a una terrassa a digerir un sopar copi贸s, esteu en mode zen, voleu assegurar-vos que estareu asseguts o voleu celebrar una cita 铆ntima i tranquil路la d'aquestes de parlar baixet, no aneu aqu铆. Almenys en les nits d'estiu.

stats