FLUOR
BARCELONA

Tofu, l'ingredient que vol deixar de ser avorrit

Un llibre reivindica aquest producte vegetal amb receptes originals i variades

Un bol de tofu / GETTY Zoom

Sou dels que penseu que el tofu és un ingredient avorrit? ¿Dels que no heu sabut mai com cuinar-lo, combinar-lo o incloure'l a les vostres receptes? Dons si tot i això encara teniu ganes de descobrir aquest ingredient vegetal, acaba d'arribar a les llibreries un volum que us interessa: Increíble tofu, editat per Lunwerg, que inclou 67 receptes per incorporar aquest aliment a la vostra dieta.

El llibre, escrit per Amelia Wasiliev, parteix de la idea que el tofu és un aliment beneficiós per a la salut, ja que és una bona font de proteïnes vegetals i de ferro, és ric en calci, magnesi i àcids grassos omega 3 i per això és interessant incloure'l als nostres plats. 

La portada del llibre Zoom

La portada del llibre / Lunwerg

Però, exactament, què és el tofu? Doncs un ingredient que s'obté de la coagulació de la llet de soja, que es posa en motllos i es premsa, en un procés similar al de l'elaboració del formatge. És un aliment que té el seu origen a la Xina fa més de 2.000 anys, i és un imprescindible de la cuina asiàtica que des de fa uns anys té cada cop més protagonisme a casa nostra sobretot per als que fan una dieta vegetariana o vegana. 

L'autora proposa al llibre esmorzars, aperitius, plats principals i postres amb aquest ingredient, amb algunes propostes sorprenents com les torrradetes de Santa Teresa de tofu i plàtan o el pastís de formatge i tofu. Al llibre explica algunes de les maneres més habituals per menjar-lo, ja sigui cru, al forn, a la planxa, al vapor o fins i tot marinat, per convèncer tots els paladars.