Fluor MenjarseElMón 16/09/2020

GinCat, una ginebra "100% catalana"

És fruit de la cooperació de dos amics, que van llançar el licor aquest 11 de setembre

Fluor
1 min
La ginebra GinCat està feta únicament amb productes dels Països Catalans

BarcelonaUn empresari català expert en ginebres i un amic seu van llançar aquest 11 de setembre GinCat, una ginebra que ells presenten com a "100% catalana". El destil·lat, que van decidir produir després de trobar una "recepta centenària d'alcohol de raïm" en una masia del Parc Natural del Montnegre, està fet aquí amb productes d'aquí pels dos socis, que no han externalitzat la producció en tercers.

La ginebra, que té una graduació de 40 graus, habitual en aquest tipus de licor, està feta amb alcohol de raïm i condimentada amb multitud de botànics que, com el raïm, són de casa nostra. Concretament, el raïm és del Penedès, els cítrics són del País Valencià i la resta de les herbes que li donen el seu toc final són conreades al Maresme, segons expliquen des de la marca. En total, la ginebra està condimentada amb pell de taronja, de llimona, cardamom, farigola, angèlica, coriandre i romaní.

La producció de la ginebra, que té lloc al Maresme, acaba envasada en una ampolla amb els colors de la senyera i un tap lacrat que també porta les quatre barres dibuixades. El disseny de l'envàs, de 750 ml, és obra del català Òscar Franquesa. La ginebra es ven a la seva web per poc més de 22 euros i actualment es troba en fase d'implantació en les principals distribuïdores, expliquen des de la marca.

stats