Fluor MenjarseElMón 11/02/2020

L'escudella, plat estrella dels divendres i els dissabtes al Majestic

El restaurant principal de l'hotel oferirà aquest plat de la nostra gastronomia durant tot el mes de febrer

Fluor
1 min
L'escudella, plat estrella dels divendres i dissabtes al Majestic

BarcelonaL'aposta bàsica del restaurant Solc, ubicat a la primera planta de l'Hotel Majestic, ha estat des que el van obrir ja fa dos anys el producte de proximitat i la gastronomia catalana. Per aquest motiu, cadascuna de les iniciatives que es van afegint a la seva canviant carta de temporada té per objectiu aprofundir en el receptari català i involucrar-se encara més amb els productors de la zona.

La seva última proposta és el menú d'escudella, que serviran al llarg de tot el mes de febrer els divendres i els dissabtes en horari de migdia. Es tracta d'un menú consistent en què els comensals poden degustar en primer terme una bona sopa de galets i, a continuació, la carn d'olla amb la qual s'ha cuinat l'escudella. El menú, que surt a 38 euros per persona, finalitza amb una escuma de crema catalana i va acompanyat de vi i cava del celler Alta Alella.

L'escudella és un plat emblemàtic de la gastronomia catalana. Els seus orígens es remunten a l'Edat Mitjana. En essència, consisteix en posar a bullir les principals verdures de l'hort en una olla amb ossos i carn de diversos animals –porc, pollastre o vedella–, llegums, botifarra i una pilota de carn picada. Al restaurant del Majestic cuinen aquesta escudella amb ingredients procedent del seu propi hort, ubicat a la zona sud del Maresme. Actualment, l'estrellat xef Nandu Jubany és l'assessor gastronòmic de totes les àrees de restauració d'aquest cinc estrelles del passeig de Gràcia de Barcelona.

El Majestic servirà el menú de l'escudella els divendres i els dissabtes del mes de febrer
stats