Fluor MenjarseElMón 21/10/2019

El Sarró de Montbrú, el millor formatge de cabra de pell florida del món

És l’únic formatge català premiat en la categoria Super Gold dels World Cheese Awards

Fluor
2 min
El Sarró de Montbrú, el millor formatge de cabra de pell florida del món

BarcelonaEl Sarró de Cabra de Formatges Montbrú és, des d'aquest diumenge, el millor formatge de cabra de pell florida del món, segons els World Cheese Awards, uns prestigiosos premis internacionals del món del formatge que enguany s’han celebrat a la ciutat italiana de Bèrgam. El Sarró ha sigut l’únic formatge català premiat en la categoria més alta del certamen, de la qual només formen part 84 formatges d’arreu del món.

El Sarró de Cabra és un formatge "suau i mantegós amb un punt cítric que es fon a la boca, i d’un color blanc impecable", tal com expliquen els seus productors. De fet, és un dels formatges més coneguts, i també reconeguts, de l'empresa Montbrú, que els fa a mà i els lliga amb drap, cosa que els dona aquesta forma tan característica.

Els World Cheese Awards compten amb diverses categories: Super Gold, Gold, Silver i Bronze. En la categoria Silver, Formatges Montbrú també ha aconseguit un reconeixement pel Cheesefuet XXL Tòfona, el nou producte que la marca presentarà al pròxim Fòrum Gastronòmic, així com també pel Curat de Cabra 30 Anys, un formatge commemoratiu pel 30è aniversari de la formatgeria. En aquesta categoria també s'ha premiat dos dels seus formatges elaborats amb llet de búfala: el Suau de Búfala i el Tou de Búfala.

Actualment, aquesta formatgeria del Moianès exporta els seus productes a més de 20 països i compta amb més de 25 tipologies de formatges, elaborats principalment amb llet de cabra i de búfala. Montbrú va iniciar l’elaboració de formatges a principis dels anys vuitanta amb el primer ramat de cabres. L’esforç i la constància de voler produir formatges acurats i artesanals els han portat a treballar intensament, i per això, vint anys més tard, la formatgeria compta amb 35 ramats d’arreu de Catalunya que treballen exclusivament per a la marca, una llet pròpia que recullen cada dia. A més, aquesta llet de cabra està certificada pel segell Llet de Cabres Catalanes.

stats