FLUOR
Barcelona

Un vídeo d'un minut que et pot canviar quatre hàbits alimentaris de cop

Demostra com la indústria alimentària ens dona gat per llebre amb els aliments processats

Un vídeo d'Instagram que et pot canviar quatre hàbits alimentaris de cop / INSTAGRAM Zoom

Un vídeo d'Instagram penjat per @diy.learning mostra amb només un minut l'artifici industrial que acompanya alguns dels productes alimentaris que venen a la majoria de grans superfícies. La peça assenyala com la voluntat de maximitzar la comercialitat dels seus productes porta a la indústria alimentària a prioritzar-ne l'estètica, per sobre de criteris com la naturalitat de l'aliment o que sigui lliure d'additius. El vídeo assenyala pràctiques tan habituals com l'adició de colorants, cera, fibres sintètiques o tota mena de sucres refinats.

En primer lloc, el vídeo mostra com amb aigua tèbia una poma es fa tota blanca perquè la cera que porta a sobre per resultar més brillant i atractiva reacciona amb la temperatura. A continuació mostra com el líquid que es ven com a refresc de taronja és majoritàriament aigua amb sucres afegits i molt de colorant. També mostra com la brioixeria porta fibres sintètiques a l'interior que no es dilueixen amb aigua. Finalment, també dona un truc per comprovar si una mel és natural o és només un succedani de mel, fet amb sucres i xarop. Definitivament, el vídeo demostra com les pomes són més naturals quan són 'lletges', les magdalenes quan són artesanals, la taronja quan l'espremem nosaltres i la mel quan ve d'un apicultor i no d'una fàbrica. en resum, un vídeo que sense haver de donar cap explicació detallada invita molt a reflexionar sobre què mengem.