Fluor 09/05/2019

Austràlia imprimeix 46 milions de bitllets de 50 dòlars amb faltes d'ortografia

El bitllet anava dedicat a la primera dona que va aconseguir un escó al Parlament del país

Fluor
1 min
Austràlia imprimeix 46 milions de bitllets de 50 dòlars amb faltes d'ortografia

BarcelonaEl Banc de la Reserva d'Austràlia (RBA) ha admès aquesta setmana que els nous bitllets de 50 dòlars contenen faltes d'ortografia, després que ho denunciés un oient en una emissora de ràdio. L'error apareix en un text de mida microscòpica que reprodueix part d'un discurs d'Edith Cowan, la primera dona que va aconseguir un escó al Parlament australià, el 1921, i a qui Austràlia dedica aquest bitllet des del 1995.

El bitllet de 50 dòlars australians amb faltes d'ortografia

L'error ortogràfic va ser revelat per un oient del programa matinal de l'emissora de ràdio Triple M, que va compartir a Instagram una imatge ampliada del text en què apareix tres vegades la paraula 'responsibilty' en lloc de 'responsibility', que seria la correcta. Un portaveu de RBA va dir que la institució està al corrent de l'error i que es corregirà en les pròximes reimpressions del bitllet, segons recull l'agència Efe de la cadena ABC.

El bitllet de 50 dòlars australians amb faltes d'ortografia

El disseny del bitllet va ser presentat el febrer de l'any passat i se'n van imprimir 46 milions d'unitats que suposen un total de 2.300 milions d'AUD (1.433.000 d'EUR), tal com informa la citada agència. A més de la imatge de Cowan, el bitllet –que es va posar en circulació a l'octubre– mostra l'inventor i escriptor aborigen, David Unaipon, i quatre cignes, un dels quals només es pot veure sota llum ultraviolada.

stats