Fluor VidaPop 11/03/2021

Un documental recollirà per primer cop la vida personal i professional de Chiquito de la Calzada

Repassarà l'evolució de 'cantaor' flamenc a humorista que va fer el malagueny, que va debutar als 62 anys a la televisió

1 min
Chiquito de la Calzada

El director sevillà Alfonso Sánchez portarà a un documental la vida de Gregorio Esteban Sánchez Fernández (1932-2017), conegut pel nom artístic de Chiquito de la Calzada, amb el qual, per primera vegada, es recollirà tota la biografia personal i artística de l'humorista malagueny, cantaor flamenc i actor còmic. Segons ha avançat la revista especialitzada Filmand i ha confirmat l'agència Efe, el treball tirarà endavant amb la producció de Mundoficción, amb Agus Jiménez de productor i Alfonso Sánchez, Vladi Ráez i Fali Álvarez com a guionistes.

Amb el títol de Chiquito el Grande, el documental se centrarà en la història de Gregorio Sánchez, i explicarà com es va convertir en Chiquito de la Calzada, amb diferents escenaris triats a la província de Màlaga, i analitzarà com va passar de ser un cantaor flamenc a l'Espanya del franquisme a ser un fenomen a tot l'Estat a principis dels 90. Nascut al barri malagueny de la Trinitat, i ja amb 62 anys, Chiquito de la Calzada va ser descobert per al món televisiu pel productor Tomás Summers, i va ser contractat per al programa de televisió d'humor Genio y figura d'Antena 3.

Un recull d'aparicions de Chiquito de la Calzada

El programa va començar les emissions la temporada d'estiu del 1994, i així que va aparèixer Chiquito en pantalla es va convertir en un artista reclamat des de tot Espanya per explicar en directe acudits amb el seu particular estil. Amb el suport de Canal Sur, la pel·lícula serà el sisè llargmetratge dirigit per Alfonso Sánchez, que a l'abril, a més, començarà a rodar la seqüela d'El mundo es suyo. Aquest serà el primer treball en forma documental que tiri endavant.

stats