Fluor VidaPop 12/09/2018

Les fotos quotidianes de Kate Moss (abans de ser Kate Moss)

Un llibre de Phaidon recull les fotos que li va fer Mario Sorrenti quan eren parella

Joan Callarissa
2 min
Portada del llibre 'Kate', amb 50 fotografies de Mario Sorrenti fetes a la model

BarcelonaEn els últims trenta anys, Kate Moss s'ha convertit en una de les cares més reconeixibles i icòniques de la moda i la cultura contemporànies. A principis dels 90 era la personificació de l'estètica 'grunge', que va influir tota una generació de dissenyadors, fotògrafs, editors i models, i va transformar el sector de la moda. Tant, que moltes models anteriors a Moss s'han queixat que el canvi de paradigma que va suposar l'anglesa –fora dels cànons de bellesa establerts fins llavors a la indústria i amb molta llegenda personal al darrere– els va fer perdre moltes feines.

Arran d'aquest impacte, Phaidon publicarà aquesta tardor 'Kate', una col·lecció de cinquanta retrats inèdits d'una jove Kate Moss "just abans d'arribar a la fama internacional", tal com expliquen des de l'editorial. Les fotografies estan realitzades pel seu nòvio de llavors, el fotògraf Mario Sorrenti, un reconegut fotògraf que ha treballat amb firmes i models de primer nivell arreu del món. Dennis Freedman, director creatiu i fundador de 'W magazine', ha editat el llibre en col·laboració amb Sorrenti.

Imatge de Kate Moss extreta del llibre 'Kate'

El fotògraf acompanya les fotos amb un breu text introductori en el qual explica com es van conèixer quan ella treballava de model a Londres el 1991. "Recordo que em vaig asseure al seu costat i que vaig pensar que se m'aturaria el cor; la seva bellesa em va aclaparar", confessa el napolità.

La parella va compartir dos anys, durant els quals van viatjar molt i van fer sessions fotogràfiques de tota mena arreu del món. Moss es va convertir en la musa de Sorrenti, i això li va permetre captar "moments íntims en viatges, a la platja o a casa seva, a Londres", explica Phaidon.

Imatge de Kate Moss extreta del llibre 'Kate'

Aquesta col·lecció d'imatges és més que un àlbum privat: es va convertir en la inspiració per al gran salt professional de Moss. El 1993, el dissenyador Calvin Klein va quedar tan impressionat amb els diaris de Sorrenti que les fotografies van servir de referència per a la famosa campanya del perfum Obsession, que va suposar un punt d'inflexió en la carrera de tots dos.

'Kate' es presenta en dues versions de preus molt diferents. La primera, un elegant estoig de tela gris amb reproduccions de tres tons. La segona, una edició limitada del llibre que inclou una fotografia de Moss en gelatina de plata realitzada i signada per Sorrenti. Surten per 85 i 800 euros, respectivament.

stats