Fluor  /  VidaPop 06/09/2019

La justícia francesa reconeix el dret d'un gall a continuar cantant

El gall Maurice i la seva propietària guanyen una batalla judicial iniciada per uns veïns forasters

Fluor
2 min
El gall Maurice amb la seva propietària, Corinne Fesseau

BarcelonaLa justícia francesa va donar la raó aquest dijous als propietaris d'un gall d'una localitat turística ubicada a l'illa francesa d'Oléron a qui havien denunciat uns veïns que es queixaven de la molèstia que els causava el cant de l'animal. El Tribunal de Rochefort va imposar als denunciants, una parella originària del centre de França que té una segona residència a Saint Pierre d'Oléron, el pagament de 1.000 euros per danys i perjudicis a la propietària del gall, Corinne Fesseau, tal com ha explicat a Efe el seu advocat, Julien Papineau.

A més de la multa, hauran d'abonar les despeses del procediment, que no pot ser recorregut. El tribunal va considerar que els querellants no havien presentat proves suficients que el gall, anomenat Maurice –i ara convertit en tot un símbol de la França rural–, fes un soroll excessiu. A més, va estimar que un animal domèstic com aquest pot viure perfectament en una localitat rural quan no està al centre. El galliner es troba a quatre metres de l'habitació de la parella denunciant.

El poble té 7.000 habitants a l'hivern, però aquesta xifra es quintuplica durant les vacances d'estiu. "És una bona decisió" després de dos anys de procediment, i, entre altres coses, prova que "no es pot anar davant de la justícia per a qualsevol cosa", ha subratllat Papineau.

El contenciós, difós a la premsa francesa però també a la internacional, va donar lloc a un judici el passat 4 de juliol, en el qual els denunciants van exigir que cessessin el que qualificaven de "molèstia sonora". Si el gall no deixava de cantar, reclamaven que s'imposés una sanció de 150 euros al dia a la propietària del Maurice. La parella va intentar evitar que el procés es presentés com una rebequeria d'uns turistes que no suportaven el cant matutí del gall, un element tradicional de la vida rural.

stats