Fluor 30/10/2019

Mor la persona més vella del món

Es tracta de la russa Tanzilia Bisembéieva, inclosa al llibre rus dels rècords des del 2016

Fluor
1 min
Tanzilia Bisembéyeva, morta a Rússia als 123 anys

BarcelonaLa russa Tanzilia Bisembéieva, que el 2016 va ser inclosa en el llibre rus de rècords mundials com la persona més longeva del món, ha mort a l'edat de 123 anys, segons ha informat avui el seu fill Shintas Bisembeyev a l'agència Interfax i ha recollit Efe. La dona, nascuda el 14 de març de 1896, residia a Islamgazi, a la regió d'Astrakhan, al sud de Rússia, ha indicat el seu fill.

El cap del districte de Krasnoiarsk, de la regió d'Astrakhan, Nurgali Baitemirov, va assenyalar a l'agència TASS que "tot el poble va venir a l'enterrament per presentar-li els seus respectes". "Tots la respectaven. Era una persona molt hospitalària i oberta", va relatar el seu fill, per a qui l'amabilitat i una actitud positiva davant la vida eren el secret de la longevitat de la seva mare. Bisembéieva va criar quatre fills. En els últims anys vivia amb el seu fill menor i la seva nora.

Tenia 10 nets, 13 besnets i 2 rebesnets. Tanzilia Bisembéieva va ser inclosa el 2016 en el llibre rus dels rècords com la persona viva de més edat del món. Va ser la segona persona en la història a aconseguir l'edat de 120 anys, segons Interfax. La francesa Jeanne Louise Calment va arribar a viure 122 anys i 164 dies. El 2017, Nanu Shaova, de 127 anys, de Kabardino-Balkària, al Caucas nord, va superar el rècord registrat de Bisembéieva i es va convertir en la persona més longeva, d'acord amb l'agència TASS; va morir al gener passat.

stats