Fluor VidaPop 22/07/2019

Viena "perfuma" els seus vagons de metro per combatre les ferums de l'estiu

Wiener Linien ha escollit quatre olors diferents i enquesta els usuaris sobre quina els agrada més

Fluor
1 min
Viena "perfuma" els seus vagons de metro per combatre les ferums de l'estiu

BarcelonaEl metro de Viena ha començat a "perfumar" alguns dels seus trens per ajudar a combatre les males olors que es generen i s'acumulen en els vagons en els mesos d'estiu. Segons informa Efe, els elegits són només quatre vagons, que circularan en una primera fase durant el juliol per les línies U1 i U6, les més transitades de la capital austríaca. Aquests combois es distingeixen de la resta també per la decoració de les seves portes, amb imatges de flors amb fons de diversos colors.

Les aromes, que accedeixen als vagons a través del sistema de ventilació, són quatre en total: porpra Relax, verda Energitzant, taronja Fresh White Tea i rosa Happy Joy. Aquesta xarxa de transport, gestionada per la companyia pública municipal Wiener Linien, alterna trams subterranis amb d'altres a l'aire lliure, cosa que, sumada a l'absència d'aire condicionat en part dels trens, provoca que els vagons s'escalfin amb més facilitat.

La companyia ha llançat una enquesta en línia, oberta fins al 31 de juliol, per determinar quin és l'aroma preferida dels usuaris i, en funció dels resultats, estudiarà com procedir durant el mes d'agost i l'estiu del 2020. En tot cas, l'empresa ha dit que no té previst perfumar tota la flota del metro de Viena.

Aquesta no és la primera mesura que Viena pren contra les males olors a la seva xarxa de metro, ja que des de gener d'aquest any ha quedat prohibit menjar en els vagons. L'estiu passat la ciutat també va adoptar una iniciativa similar: repartir 14.000 desodorants entre els seus usuaris per combatre les males olors humanes a l'estiu.

stats