Fluor VidaPop 05/08/2019

Els vienesos voten que no volen perfum al metro

L'empresa volia atacar l'evident problema de males olors a l'estiu però els usuaris s'hi han negat

Fluor
1 min
Viena "perfuma" els seus vagons de metro per combatre les ferums de l'estiu

BarcelonaEl metro de Viena deixarà de perfumar els seus trens per combatre la mala olor que s'acumula en els seus vagons, especialment durant els mesos d'estiu, després que els usuaris hagin rebutjat un projecte pilot dut a terme el mes passat. Així ho ha informat aquest dilluns Wiener Linien, la companyia pública municipal encarregada de la xarxa de transport a la ciutat, en un comunicat en el qual anuncia la fi del projecte després de concloure que "els vienesos estan contents amb l'aroma ambiental que hi ha al metro".

En un enquesta en línia, el 57% dels més de 37.000 participants va votar en contra de perfumar els vagons del transport públic. Fonts de la companyia han explicat a Efe que desconeixen les causes d'aquest rebuig. No obstant això, en diversos fòrums d'internet es poden llegir comentaris d'usuaris que relacionen l'ús d'aromes sintètics amb l'aparició d'al·lèrgies, que acusen els polítics municipals de malgastar diners del contribuent o que simplement rebutgen les olors artificials. "Ja en tinc prou amb els perfums d'aquestes dames i aquests cavallers. Prefereixo una honesta olor de suor que totes aquestes coses artificials", diu un usuari.

Durant l'últim mes, quatre trens han estat circulant per les línies de metro U1 i U6, les més transitades de la capital austríaca, amb diferents aromes a l'interior que accedien als vagons a través del sistema de ventilació. El cost del projecte va ser d'aproximadament 5.000 euros.

stats